Milyen vázat biztosítunka DEIVA garnitúrához

A Deiva kerti garnitúra alapvázát úgy terveztük, hogy jól viselje az időjárás viszontagságait. A speciális festési eljárásoknak köszönhetően, teljes mértékben ellenáll a korróziónak.

Az általunk használt festési eljárások lehetővé teszik számunkra, hogy az alapvázra 5 év átrozsdásodási garanciát vállaljunk. 

Festési eljárások

Alapozó festés

Az eljárás során a bevonandó munkadarab negatív töltésű, és pozitív töltésű festékrészecskéket tartalmazó festékfürdőbe merül, amelyek vonzzák a munkadarabot, és lerakódnak rá. A festékfürdőben lévő részecskék egyenletes bevonatot képeznek a teljes felületen. Így minden egyes rés és él a megadott vastagságban lesz bevonva. A bevonat szigeteli az alkatrészt, és így megállítja az elektromos vonzerőt. A bevonat felhordása után a kemencében 180 és 220 °C közötti hőmérsékleten kikeményedik a végső tömítés érdekében. A katódos merítőkádas felületkezelés igen környezetbarát felületbevonási eljárás, mivel általában vízbázisú oldószereket használnak hozzá. A festés megfelelő alapozó a hagyományos bevonatokhoz vagy porbevonatokhoz. Tartósabbá UV ellenállóvá és stabilabbá teszi a bevont felületet. Ez a technológia biztosítja a hosszú távú tartósságot a zord környezetben használt fém alkatrészek esetében. 

 

A katódos mártási bevonat előnyei

  • Még a nehezen hozzáférhető üregeket, valamint az éles széleket és a vékony illesztéseket is nagyon tapadó és egyenletes réteggel vonják be
  • Kiváló karc- és ütésállóság
  • Kiváló korrózióvédelem
  • Elektromos szigetelés

 

Porfestés

Egy színezett műanyagpor-alapú festéket hordanak fel az adott felületre elektrosztatikus szórópisztoly segítségével kb. 10–100 kV feszültséggel. A fém felületén megtapad a műanyag porfesték, majd kemencében 160–200 °C-on ráolvasztják. Az így kapott felület rendkívül tartós, rugalmas és hőálló.

 

Előnyei

  • Nincs oldószer-felhasználás,
  • a porszóró berendezés zárt technológia, nincs károsanyag-kibocsátás
  • nagy felületek is gyorsan bevonhatók,
  • nincs száradási idő, beégetés után azonnal használható,

megfelelő alapanyag esetén jól ellenáll az UV-sugárzásnak és az időjárási viszonyoknak.